Over ons

KOO Meppel is een kleine kinderopvangorganisatie die in september 2009 is opgericht. Momenteel  heeft KOO Meppel drie locaties: Kinderdagverblijf Het Kinderkasteel in de wijk Oosterboer,  Kindcentrum De Plataan in het centrum en Kinderdagverblijf De KinderHofstee in De Wijk.

Het Kinderkasteel heeft twee verticale groepen. IMAG0629Op beide groepen kunnen per dag 16 kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar opgevangen worden. De groepen zijn gezellig ingedeeld, met onder andere een speelkeukentje, poppenhoek en speelgoedkast met divers ontwikkelingsmateriaal voor zowel baby, dreumes, als peuter.

Op de groepen werken per dag 3 gediplomeerde medewerkers. Uitgangspunt is dat ouders, maar bovenal de kinderen zoveel mogelijk vaste gezichten op een dag zien, zodat er een vertrouwensband ontstaat tussen de kinderen/ouders en de pedagogisch medewerkers.

IMAG0632

Het Kinderkasteel heeft een ruim opgezet speelterrein waar kinderen volop kunnen genieten van diverse speeltoestellen en fietsjes. Ook is er op het speelterrein ruimte gemaakt voor het kweken van groenten en is er een kippenhok met vier kippen die dagelijks voor verse eitjes zorgen! Kinderen komen zo ook op speelse wijze in contact met de ontwikkeling van de natuur.

IMAG0615IMAG0616IMAG0614